Riwal Halve marathon zonnige en succesvolle editie

Riwal Halve marathon zonnige en succesvolle editie

Recordaantal deelnemers bij zonnige editie van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon

De Riwal halve marathon is onderdeel van het Stard GRL loopcircuit. Het was de tweede wedstrijd van totaal acht wedstrijden. De beste zes tellen mee voor het klassement. In Dordrecht deden er maar liefst 960 hardlopers mee op 9 maart op alle afstanden van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon. Daarmee was deze 46ste editie van de loop de drukste editie ooit. Het lekkere weer van de afgelopen week en de gunstige weersvoorspelling hielpen daarmee zeker mee. Op de dag voor de loop schreven zelfs nog 66 lopers zich in om toch nog mee te kunnen lopen.

De weersomstandigheden waren dan ook uitstekend om een halve marathon te lopen. Hoewel er flink wat wind stond op de dijken langs de oevers van het Wantij, was de temperatuur uitstekend. Dat bleek ook wel uit de tijd van de winnaar van de halve marathon. Maarten van Zetten prolongeerde zijn titel van vorig jaar en kwam zelfs heel dicht in de buurt van zijn parcoursrecord. Met een tijd van 01.07.45 kwam hij minder dan een halve minuut te kort voor een verbetering van zijn eigen record. Met deze tijd was hij wel met afstand de beste van alle deelnemers. Passaat-atleet Sam Kraaijeveld finisht met een tijd van 01.11.11 op gepaste afstand als tweede.

Bij de vrouwen ging het goud naar Elsemieke de Vos van atletiekvereniging Spark. Zij finishte in een tijd van 01.31.50 en liet daarmee haar concurrentes achter haar. Haar naast belager was zelfs vanuit het buitenland gekomen om deel te nemen aan de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon. De Belgische Sarah Germeys eindigde als tweede in een tijd van 1.32.12 en kwam daarmee dus maar een klein stukje te kort voor de winst. Het erepodium werd gecomplementeerd met Iris Vromans.

Naast de halve marathon waren er ook prestatielopen over 5 en 10 kilometer. Voorafgaand aan alle afstanden mocht ook de jeugd het nog tegen elkaar opnemen op de baan. Bijna 100 kinderen liepen een wedstrijd over 400, 600 of 800 meter. De kleinste deelnemers werden begeleid door hun ouders en uiteindelijk wisten alle kinderen de finish te bereiken. Bij die finish wachtte hen een prachtige medaille die met veel trots werd omgehangen.

Dit jaar steunde de organisatie van de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon het goede doel Reanimatie Drechtsteden. Deze stichting geeft reanimatiecursussen en draagt op deze manier bij aan het verminderen van slachtoffers van hartstilstanden. Door lopers is gul gegeven aan het goede doel, want uiteindelijk konden wij hen een check van 815 euro overhandigen.

We willen vanuit de organisatie alle lopers, sponsoren, maar ook zeker alle vrijwilligers bedanken voor vandaag. Zonder de inzet van meer dan 100 vrijwilligers is het niet mogelijk om al die lopers een mooie hardloopdag te bezorgen.

Graag tot de volgende wedstrijd in het loopcircuit! Bekijk hier de agenda.